Ismerd meg 2017-es előadóinkat! – Mészáros Róbert

A TEDxBenedekHegy előtt is hallottál már a TED konferenciákról?

Jó pár évvel ezelőtt találkoztam velük. Elég sűrűn járok konferenciákra, tréningekre és szokták mondani az előadók, hogy milyen jó beszédek vannak.

Mi volt az, ami megfogott a beszédekben?

Az, hogy nagyon jól kidolgozottak az előadások annak ellenére, hogy ilyen rövidek. Hatásosak, elgondolkodtatók, érdekesek az előadók. Tetszett az, hogy bármelyik beszédet megnéztem, ezek jellemezték.

Rajta volt a bakancslistádon, hogy felállj a TEDx színpadra?

Igen, titkon.

Hol találkoztál a TEDxBenedekHegy felhívásával?

Szerintem a Facebookon, Ádámnál.

Sokat gondolkoztál azon, hogy jelentkezz-e?

Igen. Az volt az aggályom, hogy tudok-e elég érdekes témát és olyan színvonalat hozni, amit a TED képvisel, hogy fel vagyok-e rá készülve. Ami vonzott, az az, hogy kíváncsi voltam, milyen lehet a felkészítés. Hallottam róla, hogy nagyon komoly. Ez is tetszik a TED-ben egy átlagos konferenciához képest, ahol csak meghívják az előadókat és nem nézik át és hangolják össze a prezentációkat. Illetve Németh Zolinak tartottunk tanácsadást márkaépítésből és valahogy szóba került a TEDx is. Tőle is kérdeztem, hogy érdemes-e jelentkeznem és ő is bíztatott, hogy bátran jelentkezzek.

Korábban adtál elő nagyobb közönség előtt?

Igen, három éve volt egy 600 fős előadásom. Tavaly kezdett beindulni az előadás nálam. Elkezdtem rákapni, mint egy drogra. Volt egy 1000 fős, létszámban az volt a csúcs. Most már egyre több előadásom van. Nemrég volt egy 350 fős mozitermes, ami nagyon nagy élmény volt. Viszonylag van már ebben rutinom, de nem ilyen jellegű, mint a TED. Ezek inkább szakmai konferenciák voltak.

A próbákon hogy érezted magad?

Vegyesen. Nem volt még ilyen felkészítésem, először az iskolára emlékeztetett. Magányos harcos vagyok ebben, fejben szoktam készülni. Inkább improvizálok egy színpadon, minthogy szóról szóra megtanuljam a szöveget. A próbákon azt élveztem legjobban, hogy jófej előadótársakat ismertem meg és tetszett ez a közös munka.

Amikor nem a TEDxBenedekHegyre készülsz, mivel foglalkozol?

Azzal foglalkozom, amiről beszélni fogok: márkaépítő tanácsadó vagyok. Sok tanácsadást tartunk ügyfeleknél, workshopokat tartunk, előadok, készülök az előadásokra. Illetve van egy kis grafikai stúdiónk, ott segítek be a munkatársamnak.

Mit szeretsz legjobban  munkádban?

Azt, hogy olyan vállalkozóknak tudok segíteni, akik valami nagyot, valami világmegváltót akarnak létrehozni a területükön. Nekik tudunk segíteni erős márkát építeni. A velük való személyes munkát szeretem, amimkor gondolkozunk, ötletelünk, eligazítjuk őket az elakadásukban.

Hogy kapcsolódsz ki?

Állandóan dolgoznék, mert nem úgy élem meg, hogy ez munka. Egyébként moziba járok és online sakkozom néha. Régen gokartoztam, amatőr országos bajnok vagyok. Kirándulni szeretek még a párommal a Balaton felvidéken. Szeretek éttermekbe járni, új helyeket felfedezni. De valójában mindig és mindenhol dolgozom: figyelem a márkákat.

Mi volt a jeled az óvodában?

Nem sok mindenre emlékszem.

Húsz év múlva hogy képzeled el magad?

Akkor már nagy bölcs tanácsadó leszek. Szerintem az előadás biztos megmarad és a tanácsadás is és biztos, hogy vállalkozókkal fogok foglalkozni ezekben a formákban.

Október hetedikével kapcsolatban mik a várakozásaid?

Szerintem egy nagyon szuper rendezvény lesz. Nagyon várom. A többi előadás biztos, hogy remek lesz, szerintem én is jó leszek és tuti hogy jól fogom magam érezni. Azt várom, hogy egy kicsi, de nagyon jó társaság fog összegyűlni. Szerintem egy nagyon sikeres rendezvény lesz.

Van kedvenc TED / TEDx videód?

Több is van. Simon Sinek előadása nagy kedvenc, szemléletváltoztató. De pont nemrég hallgattam meg Ken Robinson előadásait. Elképesztően jó, ahogy egymásra építi ezt a három előadást, sokat lehet tőle tanulni. Nagyon elgondolkodtató, komoly témákról beszél, mellette meg vicces és laza.

Szólj hozzá!