Ismerjétek meg a szervezőket! – Bősze Gábor

Már csak szombatig kell várni Veszprém első TEDx konferenciájára. Addig is ismerjétek meg az embereket, akik a háttérben azon szorgoskodnak, hogy felejthetetlen élményben legyen részetek október 8-án! Az alábbiakban Bősze Gáborral készült interjúnkat olvashatjátok:

 

Mikor találkoztál először a TEDx-szel?

2011 magasságában találkoztam a TED-del. Akkor kezdtem el TED videókat nézni, ami rengeteg pluszt adott nekem. Magával a TEDx konstrukcióval 2015 novemberében ismerkedtem meg, amikor Ádám adott elő: A séma sem másé ma.

Mi volt az, ami megfogott a TEDx-ben?

Maga a TED egy olyan gondolatvilágot hoz el az embereknek, ami szerintem különbözik minden egyes olyan formától, amit a mai világban az ember megtapasztal napi szinten. A TED-ben az tetszik, hogy olyan gondolatokat és olyan témákat boncolgat, amik teljesen elrugaszkodottak a szürke hétköznapokban megszokottól.

Hogy kerültél be a csapatba?

Ádámot régóta ismerem, egyszer egy szép napon felhívott, hogy szeretne egy szuper kezdeményezésbe bevenni. Ez volt a TEDxBenedekHegy. Filantróp típusú emberként azonnal igent mondtam, mert hiszek abban, hogy ezzel a konferenciával pluszt tudunk adni az embereknek. Megkért, hogy legyek én az az ember, aki a pénzügyekért és a szponzorációért felel. A munkámból kifolyólag olyan emberekkel dolgozom napi szinten együtt, akikről úgy gondoltuk, hogy tudnak segíteni a szponzorációban és szerencsére így is lett.

Mik a feladataid?

Amint azt az előbb is elmondtam, a szponzorációért és pénzügyekért felelős menedzser vagyok. Szponzorok felkutatásával foglalkozom, ami szerencsére jól sikerült, mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokan segítenek nekem ebben. Magát a pénzügyi részét is én viszem,  felelős vagyok a költségvetésért, minthogy mennyi pénzre lesz szükség ahhoz, hogy a konferencia megvalósuljon. Az adatok rögzítésével, számlázással, egyéb dokumentációval is foglalatoskodom.

Az eddigiekben volt már valami különösen izzasztó feladat?

Az az igazság, hogy nem szokott nekem olyan feladat lenni, ami izzasztó, megterhelő. Élvezem ezt a munkakört, így ha akadály érkezik, maximum jobban nekifutok. 🙂 Inkább egy lélekemelő helyzetről tudok mesélni és ezzel egy szponzort is ki szeretnék emelni. Történt ugyanis, hogy levélben összekötöttek engem a MELÓ-DIÁK Észak-Dunántúl Iskolaszövetkezet elnökével, Gazsi Attilával. Válaszlevélben megírta, hogy mivel neki szimpatikus ez az egész rendezvény és azonosulni tudnak vele, azonnal támogatja is. Rendkívül pozitív tud lenni, amikor egy ekkora szervezet beáll egy ilyen pozitív kezdeményezés mögé.

Amikor éppen nem a szervezéssel foglalatoskodsz, mit csinálsz munka szinten, hobbi szinten?

Az Aqua – Terra Lab Kft-nél, egy laboreszközök forgalmazásával foglalkozó cégnél dolgozom, ügyvezetőként. Szabadidőmet megpróbálom a családdal tölteni. Gyönyörű, életvidám, örökmozgó kislányunkkal rengeteget játszunk, mókázunk és este 11-ig fönn vagyunk :). Hobbim sajnos nincs, amin mindenképpen szeretnék változtatni. Elképzelésem között szerepel a vitorlázás. Mindig is vonzottak a vízi sportok, meg ezzel a területtel is foglalkozunk a cégben, így össze tudom kötni a kötelezőt a hasznossal. Szumma szumárum, jelenleg nincs hobbim, de remélem, hogy a jövő Bősze Gáborának majd lesz hobbija, pl. a vitorlázás.

A TEDx szervezés kapcsán van-e valami, ami kimondottan pozitív vagy hasznos tapasztalat volt?

Megtapasztaltam azt, hogy mennyire jól tud együttműködni egy csapat. Én csapatban dolgozom a munkahelyemen is. Ez nem azt jelenti, hogy a munkahelyemen nem dolgozunk jól együtt, hanem hogy miképp lehet súrlódás nélkül együtt dolgozni. (Azóta a cégnél is kamatoztatjuk) Fiatalos, lendületes a csapat és mindenki imád, élvez szervezni. Az az igazság, hogy a mai világban nagyon ritka az, ha valakik karitatív módon tudnak együtt dolgozni egy rendezvény szervezésében. Nekem az nagyon szimpatikus, hogy mindenki beleteszi energiáját, idejét és munkáját a szervezésbe és nem anyagi ellentételezést, hanem pozitív, boldog embereket „vár” cserébe. 🙂

Kedvet kaptál-e esetleg a másik oldalon kipróbálni magad?

Nekem nagy vesszőparipám az emberek előtti előadás. Magam számára is nehéz beismerés volt, de nehezen tudok előadni emberek előtt, mindig rám jön a remegés, gyomorgörcs, stb. Mindig is érdekelt az, hogy hogyan tudnak olyan emberek felkészülni egy ilyen eseményre, akikben alapból megvan ugyanez a félelem, mint bennem. Van az előadók közül olyan aki fél attól, hogy kiálljon a színpadra. Nekik meglesz az a jégtörő beszéd, amivel kiállnak és mi nagyon büszkék leszünk rájuk. Érdekel engem is az előadás, csak nagyon hosszú idő és munka mire én eljutok arra a szintre, hogy kiálljak emberek elé. Szeretnék egyszer előadni a TEDx-en, mondtam is Ádámnak, hogy ennek a megvalósulása kemény öt évébe fog kerülni :). Kemény lesz, de biztosan megéri.

Az október 8-ai rendezvénnyel kapcsolatban mik a várakozásaid?

Nem szoktam elvárásokat támasztani semmivel szemben sem, viszont azt elmondhatom, hogy a TEDxBenedekHegy, mint konferencia felér egy veszprémi ünneppel. Amiatt gondolom így, mert ebben a városban mindenféle rendezvény (kulturális, szórakoztató, sport, stb.) megfordult már, viszont olyan, mely a résztvevők életét, felfogását megváltoztathatja, még nem. Ettől unikális ez a konferencia.

Szólj hozzá!