Ismerjétek meg a szervezőket! – Horváth Réka

Már csak szombatig kell várni Veszprém első TEDx konferenciájára. Addig is ismerjétek meg az embereket, akik a háttérben azon szorgoskodnak, hogy felejthetetlen élményben legyen részetek október 8-án! Az alábbiakban Horváth Rékával készült interjúnkat olvashatjátok:

 

Hol és mikor találkoztál először a TEDx-szel?

Az egyetem alatt. Amikor elkezdtem az egyetemet, akkor találkoztam először TED videókkal és egyből nagyon megfogtak. Nagyon tetszettek. Az egyetem második évében már TEDx konferenciára is mentem: Pestre a TEDxYouth-ra. Az annyira megtetszett, hogy utána még egyszer elmentem.

Mi volt az, ami megfogott a TEDx előadásokban vagy magában a rendezvényben?

Nagyon jó új embereket megismerni és különböző gondolkodású emberekkel hoz össze a TEDx. Nekem ez tetszik benne a legjobban. Lehet, hogy valakinek olyasmi is eszébe jut egy előadásról, ami nekem meg sem fordulna a fejemben. Más szemszögből is látok egy-egy témát.

Az itteni szervezőcsapatba hogy kerültél bele?

Tavasszal írt Ádám, hogy szervezünk egy TEDx-et és össze kellene ülni ötletelni, hogy milyen témával tudnánk ezt megvalósítani. Eljöttem az ötletelésre és így kerültem be.

Mik azok a feladatok, amiket te ellátsz a szervezőcsapaton belül?

Én felelek a kommunikációért, az előadókkal én vettem fel a kapcsolatot, az előadói meghallgatásokat szerveztem. A sajtósokkal is felveszem a kapcsolatot, hogy közülük is minél többen jöjjenek a rendezvényre.

Az eddigi feladataid közül volt valami, ami kiemelkedik az többi közül – akár nehézségében, akár abban, hogy valami pozitív élmény kapcsolódik hozzá?

Nincs különösebben kiemelkedő, mindegyik tetszett. Új dolgokban próbálom ki magam, ilyet még nem csináltam. Eddig csak pozitív tapasztalatokat szereztem.

Amikor épp nem a szervezéssel foglalkozol, akkor mit csinálsz?

Egyetemista vagyok, ez az utolsó félévem, a szakmai gyakorlatomat csinálom. Szabadidőmben leginkább olvasni szoktam, próbálom rávenni magam a mozgásra és a kondizásra. Ezen kívül a veszprémi kézilabda csapat hazai meccsein szoktam önkénteskedni.

Október 8-ával kapcsolatban mik a várakozásaid?

Remélem, hogy minél többen fognak eljönni, hogy nagyon jó konferenciát tudunk összehozni és mindenki úgy fog hazamenni, hogy „De jó volt! Jövőre újra jövünk.”

Szólj hozzá!