Győri Betti: A másik illúzió

Az online világ, a social media tere teljesen körbevesz minket és mi hagyjuk, hogy a mindennapjainkat irányítsa. De tudatosul e bennünk, hogy azt nézzük, amit nézetni akarnak velünk?! Mindkettő, egy szemünk előtt zajló becsapás, de mindkettőnek van pozitív hozadéka. Fontos a social media, de meg kell tanulni okosan kezelni. Meg kell érteni, hogy ugyan olyan átverés, mint egy bűvésztrükk. Ámulni kell és nem pedig hagyni, hogy romboljon. Hol húzódik a határ az illúzió és a valóság között? Na és mi az egészséges illúzió? Mert hát az illúzió drága mulatság… de megéri?

Egy táncos, aki bűvész is: Győri Betti az illúziók nagymestere. A hétköznapokban a színpadon túl egy edzőterem vezetőjeként és jógaoktatóként dolgozik.

Kölkedi Krisztián: Élj a saját recepted szerint!

Hányszor futunk neki valaminek, mielőtt feladjuk? Léteznek-e azok az akadályok amiket annak látunk? Merünk-e teljesen elölről kezdeni, ha rájöttünk hogy elrontottuk?
Mennyire nehéz főzni tanulni?
Mi a különbség a rántotta a pizza és a konfitált kacsacomb között?
És ezek a témák hogy kapcsolódnak egyáltalán?

Ez az előadás nem fekszi majd meg a gyomrotokat.

Nehéz téma könnyen emészthető köntösben érdekes gondolatokkal fűszerezve. Ízgalmasan hangzik?

Kölkedi Krisztián ifjúsági innovációval és startupokkal foglalkozik, mellette egy tehetséggondozó alapítványt vezet és szabadidejét trénerként tölti.

Battay Máté & Tóth Patrik: A legnagyobb kockázat

Vajon mi kell a sikerhez? Mit tanulhatunk azoktól, akik már elérték? Patrik és Máté több mint 100 interjút készített különféle területeken sikeres emberekkel. Állítják: minden sikeres ember valójában sikeres kockázatvállaló. Szerintük tényleg nagyon félelmetes, amikor az álmaink nyomába eredve kockára vetjük mindenünket, amink csak van, de meg kell értenünk: nem kell, hogy könnyű legyen, csak legyen lehetséges.

Battay Máté és Tóth Patrik egy jól menő médiaügynökséget építettek fel az utóbbi évek során.

Mészégető Marcsi: Újrakezdés vagy újrafolytatás?

Az újrakezdés körüli aggályaink sokszor gátat szabnak a bennünk lévő lehetőségeknek. Pedig valójában nem is lenne szükségünk másra, csak egy apró nézőpontváltásra. Marcsi előadásában erről a nézőpontváltásról mesél. Megkérdőjelezi az újrakezdéssel kapcsolatban berögzült nézeteinket, és rávilágít arra, hogy a tapasztalataink segítségével az újrakezdés sokkal inkább újrafolytatása a korábbi életünknek.

Mészégető Marcsi hivatásos figyelő. Az ország vezető női magazinjainak újságírójaként és vállalkozások kommunikációs tanácsadójaként is mindenkiben az egyediséget keresi. Hogy másként, mint a történeteiken keresztül.

Medgyesi Zoltán: A kapcsolati hálód ereje

A csapatban való együttműködés egy belénk kódolt ősi ösztön. Nincs ez másképpen sem a vállalkozóknál, sem a nem-vállalkozóknál, ám mégis azzal szembesülünk, hogy egyedül próbáljuk megoldani a kihívásainkat. Miért van ez így? Hogyan tudunk beilleszkedni egy közösségbe, ahol a legjobbat hozhatjuk ki magunkból?

Medgyesi Zoltán networking szakértőként cégvezetőket oktat a tudatos üzleti kapcsolatépítésre. Víziója, hogy megváltoztatja azt, ahogy a vállalkozók üzletelnek.

Balatoni-Huber Vera: Újrakezdjük, de miért hagyjuk abba?

Hányszor határoztad már el szilveszterkor, hogy jövőre új életet kezdesz és egészségesebben élsz? Sokan tudjuk, hogy rendszeresen kellene mozognunk, az újévi fogadalmakat mégis legkésőbb 2 hét után feladjuk. Tudjuk, hogy éppen elég nehéz feladat a családban és a munkahelyen helytállni anélkül is, hogy még magunkra is rendszeresen időt szánnánk. Vera több mint 20 éves pedagógiai gyakorlattal a háta mögött mutat egy egyszerű módszert, amelynek segítségével a következő újévi fogadalom nem csak 2 hétig tart majd.

Balatoni-Huber Vera jógaoktató, stúdióvezető, angol nyelvtanár. Küldetése, hogy a jóga technikák mellett a módszert is megtanítsa, hogy az elfoglaltak és lusták is egészségesebb életet élhessenek.

Kárpáti Tímea: Tudsz egy jó állást?

Megdöbbentően sokan elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel, de mégsem tesznek semmit a változásért. Ez azért van, mert nincs információjuk a lehetőségeikről, információjuk pedig azért nincs, mert a munkánkról beszélni valahogy nem szokás. A panaszainkat megosztjuk talán, de a sikereinket nem. Így nem lesz összehasonlítási alapunk sem, hogy megállapíthassuk, hol a helyünk a világban, sőt arról sem, hogy lehetnénk-e jobb helyen a mostaninál. De amúgy sincs könnyű dolgunk, mert a munkáltatók és a munkavállalók úgy beszélnek egymáshoz, mintha egy folyó két túlsó partján állnának, és sűrű köd választaná el őket egymástól. Fel tudjuk ezt oldani? Megtalálhatjuk újra a munka örömét?

Kárpáti Tímea egy startup vállalkozás keretein belül segít másoknak megtalálni a munka örömét és az örömteli munkát.

Czagány Alexandra: Te is lehetnél, miért nem vagy?

Legtöbben a küzdéseinket rejtegetve, erősségeinket (túl)reklámozva éljük az életünket. A hatalom, a siker, az elégedettség illúziójának felépítése egyre gyakrabban bizonyul az énmárka építés tudatos eszközének. De hogyan állja meg a helyét hosszú távon egy olyan ötlet, mely az ötletgazda körüli kultuszra épít? Megéri-e azzal tölteni az idődet, hogy kitaláld, épp milyen előnyös képet komponálhatnál magadról a külvilágnak a népszerűség érdekében? Alexandra elszántan vallja, hogy akkor is lehet hangod, ha teljesen csendben vagy.

Czagány Alexandra négy éve vezeti a cégét, saját koncepcióból megvalósuló tömegrendezvényt szervez, emellett első regényén dolgozik.

Bagi Zsuzsi: Három nap pizsamában

Mindannyiunkat érnek csalódások, veszteségek az életben. „Ne csüggedj, menj rögtön tovább! Gondolkozz pozitívan!” – biztatnak minket az internetes motivációs videók. Tényleg attól gondolkodunk pozitívan, hogyha tudomást sem veszünk a minket ért csapásokról? Mit lehet tenni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szerettük volna? Több újrakezdés tapasztalatát és kutatások eredményeit használta fel az előadásához, amelyben arra is választ ad, hogy mire lehet jó 3 nap pizsamában.

Bagi Zsuzsi szenvedélye, hogy segítsen másoknak a lehető legtöbbet kihozni önmagukból. Nemzetközi vállalatnál dolgozik koordinátorként, mellette készségfejlesztő tréningekkel és coachinggal is foglalkozik.

Ismerd meg 2017-es előadóinkat! – Mészáros Róbert

A TEDxBenedekHegy előtt is hallottál már a TED konferenciákról?

Jó pár évvel ezelőtt találkoztam velük. Elég sűrűn járok konferenciákra, tréningekre és szokták mondani az előadók, hogy milyen jó beszédek vannak.

Mi volt az, ami megfogott a beszédekben?

Az, hogy nagyon jól kidolgozottak az előadások annak ellenére, hogy ilyen rövidek. Hatásosak, elgondolkodtatók, érdekesek az előadók. Tetszett az, hogy bármelyik beszédet megnéztem, ezek jellemezték.

Rajta volt a bakancslistádon, hogy felállj a TEDx színpadra?

Igen, titkon.

Hol találkoztál a TEDxBenedekHegy felhívásával?

Szerintem a Facebookon, Ádámnál.

Sokat gondolkoztál azon, hogy jelentkezz-e?

Igen. Az volt az aggályom, hogy tudok-e elég érdekes témát és olyan színvonalat hozni, amit a TED képvisel, hogy fel vagyok-e rá készülve. Ami vonzott, az az, hogy kíváncsi voltam, milyen lehet a felkészítés. Hallottam róla, hogy nagyon komoly. Ez is tetszik a TED-ben egy átlagos konferenciához képest, ahol csak meghívják az előadókat és nem nézik át és hangolják össze a prezentációkat. Illetve Németh Zolinak tartottunk tanácsadást márkaépítésből és valahogy szóba került a TEDx is. Tőle is kérdeztem, hogy érdemes-e jelentkeznem és ő is bíztatott, hogy bátran jelentkezzek.

Korábban adtál elő nagyobb közönség előtt?

Igen, három éve volt egy 600 fős előadásom. Tavaly kezdett beindulni az előadás nálam. Elkezdtem rákapni, mint egy drogra. Volt egy 1000 fős, létszámban az volt a csúcs. Most már egyre több előadásom van. Nemrég volt egy 350 fős mozitermes, ami nagyon nagy élmény volt. Viszonylag van már ebben rutinom, de nem ilyen jellegű, mint a TED. Ezek inkább szakmai konferenciák voltak.

A próbákon hogy érezted magad?

Vegyesen. Nem volt még ilyen felkészítésem, először az iskolára emlékeztetett. Magányos harcos vagyok ebben, fejben szoktam készülni. Inkább improvizálok egy színpadon, minthogy szóról szóra megtanuljam a szöveget. A próbákon azt élveztem legjobban, hogy jófej előadótársakat ismertem meg és tetszett ez a közös munka.

Amikor nem a TEDxBenedekHegyre készülsz, mivel foglalkozol?

Azzal foglalkozom, amiről beszélni fogok: márkaépítő tanácsadó vagyok. Sok tanácsadást tartunk ügyfeleknél, workshopokat tartunk, előadok, készülök az előadásokra. Illetve van egy kis grafikai stúdiónk, ott segítek be a munkatársamnak.

Mit szeretsz legjobban  munkádban?

Azt, hogy olyan vállalkozóknak tudok segíteni, akik valami nagyot, valami világmegváltót akarnak létrehozni a területükön. Nekik tudunk segíteni erős márkát építeni. A velük való személyes munkát szeretem, amimkor gondolkozunk, ötletelünk, eligazítjuk őket az elakadásukban.

Hogy kapcsolódsz ki?

Állandóan dolgoznék, mert nem úgy élem meg, hogy ez munka. Egyébként moziba járok és online sakkozom néha. Régen gokartoztam, amatőr országos bajnok vagyok. Kirándulni szeretek még a párommal a Balaton felvidéken. Szeretek éttermekbe járni, új helyeket felfedezni. De valójában mindig és mindenhol dolgozom: figyelem a márkákat.

Mi volt a jeled az óvodában?

Nem sok mindenre emlékszem.

Húsz év múlva hogy képzeled el magad?

Akkor már nagy bölcs tanácsadó leszek. Szerintem az előadás biztos megmarad és a tanácsadás is és biztos, hogy vállalkozókkal fogok foglalkozni ezekben a formákban.

Október hetedikével kapcsolatban mik a várakozásaid?

Szerintem egy nagyon szuper rendezvény lesz. Nagyon várom. A többi előadás biztos, hogy remek lesz, szerintem én is jó leszek és tuti hogy jól fogom magam érezni. Azt várom, hogy egy kicsi, de nagyon jó társaság fog összegyűlni. Szerintem egy nagyon sikeres rendezvény lesz.

Van kedvenc TED / TEDx videód?

Több is van. Simon Sinek előadása nagy kedvenc, szemléletváltoztató. De pont nemrég hallgattam meg Ken Robinson előadásait. Elképesztően jó, ahogy egymásra építi ezt a három előadást, sokat lehet tőle tanulni. Nagyon elgondolkodtató, komoly témákról beszél, mellette meg vicces és laza.