Ismerd meg 2017-es előadóinkat! – Movik Gabriella

A TEDxBenedekHegy előtt is hallottál már a TED konferenciákról?

Persze és többön ott is voltam.

Mi az, ami megfogott bennük?

Olvastam is sokat a TED-ről, meg TED videókat néztem YouTube-on, illetve a TED.com-on. Már évek óta követem ezeket a TED fellépőket és mindig szerettem volna köztük lenni. Úgy gondolom, hogy igenis helye van a színpadon az ingatlanpiacnak is és nem sok előadást hallottam ebben a témában.

Hol találkoztál a TEDxBenedekHegy felhívásával?

Ádámmal találkoztam egy rendezvényen és mondta, hogy rendezni fog egy TEDx-et, aztán átküldte a felhívást.

Sokat gondolkoztál, hogy jelentkezz-e?

Gondolkoztam azon, hogy jelentkezzek-e vagy sem. Ez saját magamban való kételkedés volt, de felülírtam.

Korábban adtál már elő nagyobb közönség előtt?

Igen. Szenvedélyem a nyilvános beszéd. Az első számú magyar nyelvű Toastmasters klubnak vagyok az elnöke és ott is nagyon jó beszédeket hallok nap mint nap. Úgy gondolom, hogy ez egy pici előszobája annak, hogy valakinek TED beszéde is legyen. Adtam már elő Toastmasters versenyeken és a kubban, de lehet, hogy száz ember előtt még nem.

Hogy érezted magad a próbákon?

Nagyon érdekes emberekkel ismerkedtem meg és izgalmas minden téma, amit hoznak. Mindenki hoz egy színt a TED színpad szivárványába és annyira kedves, hogy mindenféle típusú emberrel találkozhatok, akikkel amúgy nem biztos, hogy összefutnék Budapest belvárosában.

Amikor épp nem a TEDxBenedekHegyre készülsz, mivel foglalkozol?

11 éve az ingatlanpiacon tevékenykedek. A munkám a szenvedélyem, úgyhogy szerencsés ember vagyok, aki azt csinálja, amit szeret és meg is fizetik érte. Szerintem ez egy kiváltság. Saját cégem van, a neve Ingatlan Coach. A barátaimmal és kollégáimmal együtt találtuk ki, hogy legyen egy teljesen új szemlélet az ingatlanpiacon. Nem akartunk még egy ingatlanirodát nyitni, amelyik ugyanúgy dolgozik, mint a többi. Jelen pillanatban az ingatlanosok megítélése a nem kedvelt szolgáltatók listáján a top háromban benne van, úgyhogy nem szerettünk volna beállni ebbe a sorba. Teljesen független tanácsadók lettünk. Az ingatlan coaching egy tervezés, egy együtt gondolkodás az ügyféllel ingatlanügyekben.

Hogy kapcsolódsz ki?

Maga a Toastmasters is egy hobbi és nagyon szeretek golfozni is. A golfpályán találom meg azt a harmóniát, inspirációt, kikapcsolódást, amire vágyom. Imádom a Balatont is, a balatoni hétvégék nagyon feltöltenek.

Mi volt a jeled az óvodában?

Szerintem ház.

Húsz év múlva hogy képzeled el magad?

Nagy vágyam, hogy a Balatonon éljek. Úgy képzelem el, hogy az ingatlanjaim jövedelméből fogok megélni és élvezem az életet.

Mire számítasz október hetedikével kapcsolatban?

Nem tudom, hogy milyen lesz a beszédem. Törekszem arra, hogy minél jobban át tudjam adni az az üzenetet, amit a fejemben megfogalmaztam és a szemléletet, amit én vallok. Arra is törekszem, hogy jól érezzem magam a színpadon és ne izguljak annyira, amennyire szoktam. Azt remélem, hogy valamit kapnak az emberek, hogy elgondolkodtató lesz a beszéd és lesz legalább egy új gondolat, amivel hazamehetnek.

Szólj hozzá!