Ismerd meg 2017-es előadóinkat! – Váradi Judit

A TEDxBenedekHegy előtt is hallottál a TED konferenciákról?

Persze. Folyamatosan nézem őket.

Mi az, ami megfogott ezekben az előadásokban?

Az, hogy olyan témákról is érdekesen és inspirálóan tudnak beszélni, amelyekkel én abszolút nem foglalkozom napi szinten vagy a munkám kapcsán. Nagyon széles spektrumát találom meg a témáknak és az én tudásszintemnek megfelelően tudnak hozzám szólni. Szakmai szemmel is nézem, hiszen angol nyelvi kommunikációt tanítok, és folyamatosan le vagyok nyűgözve a TED szinpadán nyújtott előadói teljesítményektől.

Rajta is volt a bakancslistádon, hogy egyszer te is TEDx színpadon állj?

Természetesen igen. Nem emlékszem, hogy pontosan, mióta, de egy ideje már rajta volt.

A TEDxBenedekHegy felhívásával hol találkoztál?

Egy barátnőm küldte át a jelentkezési lapot. De már azelőtt is tudtam róla, mert egy ismerősöm beszélt itt tavaly, illetve mivel egyébként ide jártam főiskolára, amúgy is  figyelemmel kisértem az eseményt.

Sokat gondolkoztál azon, hogy jelentkezz-e vagy rögtön passzolt a téma?

Nem gondolkoztam sokat, abszolút passzolt.

Korábban adtál már elő nagyobb közönség előtt?

Sokszor adtam elő céges szituációban. Például amikor a WizzAirnek dolgoztam, sokat jártunk Lengyelországba légiutaskísérőket toborozni. Akkor volt, hogy több, mint 200 jelentkező előtt kellett  cégbemutató prezentációt tartani.  Később is, minden munkahelyemen rendszeresen prezentáltam szakmai témában. Sokszor beszéltem tehát kisebb-nagyobb közönség előtt, de a public speaking egy teljesen új műfaj nekem.

A próbákon hogy érezted magad? Hogy ment a felkészülés?

Rengeteget dolgoztam a beszédemen és ebben nagyon sokat segítettek előadótársaim visszajelzései is. Bevallom, az elején egy kicsit elvesztettem az önbizalmam, amikor láttam, hogy milyen felkészült, és ebben a műfajban nálam tapasztaltabb előadók vannak itt. De ahogy haladtunk előre, egyre magabiztosabb lettem; nagyon örültem a pozitív megerősítéseknek és sokat tanultam.

Amikor nem a TEDxBenedekHegy-re próbálsz, mivel foglalkozol? Említetted az angol kommunikáció oktatást.

17 évig multinacionális nagyvállalatoknál dolgoztam HR és marketing területeken és pont most zártam le ezt az időszakot. Másfél éve elkezdtem angol üzleti kommunikációs tréningeket és coachingokat tartani. Az utóbbi másfél évben a kettőt párhuzamosan csináltam, de most egy új fejezetet nyitok az életemben szabadúszóként.

Mi az, amit legjobban szeretsz a munkádban?

Ezalatt a 17 év alatt rengeteget tapasztalatot gyűjtöttem és most végre megoszthatom másokkal. Segíthetek olyan embereknek, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint amiben én jártam, és látom, hogy mennyire értékes számukra a tudás, amit átadok nekik. Illetve nagyon motivál, és örülök neki, amikor beszámolnak a sikereikről.

Hogy kapcsolódsz ki?

Sportolok: aerobic, jóga, body art a kedvenceim. Illetve van egy családom és nemrég lett egy kiskutyánk, akivel sokat foglakozom, kimozdít minket a friss levegőre. Ezen kívül abszolút film és sorozatfüggő vagyok, mindig is rajongtam a filmekért, úgyhogy este 8 után a Netflix –en vagyok megtalálható 🙂

Emlékszel arra, hogy mi volt a jeled az óvodában?

Talán cseresznye. Van egy cseresznyés medálos nyakláncom amit szerintem azért vettem, mert úgy rémlett, hogy cseresznye volt a jelem.

20 év múlva hogy képzeled el magad?

Már meg is van a terv, hogy a párommal veszünk egy nagy lakóautót és bejárjuk Amerikát. Egyelőre ennyi a terv, de nagyon izgalmas lesz, az biztos!

Október 7-ével kapcsolatban mire számítasz?

Általában nem szoktam izgulni prezentációk előtt. Most arra számítok, hogy nagyon fogok izgulni, mert ez egy új műfaj számomra, és az picit stresszes, hogy csak egyszer lehet előadni élesben. De biztos, hogy nagyon-nagyon jó lesz és ez egy érzelemmel teli, meghatározó nap lesz az életemben. Emlékszem például, hogy ilyen volt a gimnáziumi szalagavató, vagy amikor megkaptam életem álom állását-ezekre a boldog pillanatokra a mai napig emlékszem. Ez most megint egy ilyen nagy állomás lesz.

Van kedvenc TED videód?

Sir Ken Robinson Do Schools Kill Creativity? című beszéde a kedvencem, pedig már nagyon sok TED beszédet láttam. Oktatással, oktatáspolitikával foglalkozik, nagyon ütőseket mond, de amiért újra meg újra megnézem a beszédeit az az elképesztően könnyed és humoros beszédstílusa, ami felér egy stand-up comedy-vel. És imádom a brit akcentusát.

Szólj hozzá!