Ismerjétek meg a szervezőket! – Zeleszkó Gábor

Már csak szombatig kell várni Veszprém első TEDx konferenciájára. Addig is ismerjétek meg az embereket, akik a háttérben azon szorgoskodnak, hogy felejthetetlen élményben legyen részetek október 8-án! Az alábbiakban Zeleszkó Gáborral készült interjúnkat olvashatjátok:

 

Hol és mikor találkoztál először a TED-del, TEDx-szel?

A TED-del legelőször Ádámon (Pusztai Ádám – a szerk.) keresztül találkoztam. Két évig voltam a szobatársa. Ő kezdte el nézni ezeket a videókat, őt érdekelte nagyon és akkor kóstoltam bele én is: pár videót megnéztem. Aztán tavaly a TEDxYouth@Budapestre is felmentünk az ő előadására. Tehát őáltala találkoztam a TED-del, három éve.

Mi volt az, ami megfogott benne?

Az előadások érdekesek, sok jó előadás van. Jó dolgokat tudnak mondani az emberek, viccesek tudnak lenni az előadások és inspirálnak.

Hogy kerültél be a TEDxBenedekHegy csapatába?

Ádám kért meg, hogy legyek én a technikáért felelős. Előtte már hangosítottam rendezvényeket, közösen videostúdiót is vezettünk a Központi Kollégiumban, és ő rám gondolt, hogy elvállalnám-e, én pedig mondtam, hogy persze, szívesen.

Mik azok a feladatok, amiket te látsz el?

Rám hárult a technikai háttér: a különböző audio és video eszközök összeírása, hogy mire lenne szükségünk, és a helyszínen összerakni a megfelelő technikát a hangosításhoz, a videóhoz.

Volt valami különösen nehezen megoldható feladat vagy majd ott jön a neheze?

Szerintem ott jön a neheze. Ami jelenleg nehéz, az az eszközök beszerzése, hogy honnan tudnánk eszközöket bérelni.

Amikor nem a TEDxBenedekHegyes feladatokkal foglalkozol, mit csinálsz?

Jelenleg az egyetem hallgatója vagyok, mérnökinformatikát tanulok, emellett a Műszaki Informatikai Kar rendszergazdája vagyok. Amikor nem a tanulással vagy a munkával és nem is a TEDx-szel foglalkozom, akkor bicajozni szeretek. Régen falat másztam, azt tervezem, hogy idén újra el kéne kezdeni.

Az eddigi folyamat során, amennyire beleláttál az előadók felkészülésébe, kedvet kaptál, hogy egyszer te is a színpadon állj?

Ahhoz még sokat kéne gyakorolnom a nyilvános beszédet, mert az annyira nem megy. De lehet, hogy ha lenne egy jó témám, amivel szívesen kiállnék, akkor megpróbálkoznék vele.

A szervezéssel kapcsolatban milyen tapasztalatot szereztél?

Nekem inkább a rendezvényen lesz a fő feladatom. Az előadó-választásból és a hasonló feladatokból én kimaradtam, inkább a technikai dolgokra koncentráltam, aminek most jött el igazából az ideje.

Október 8-ával kapcsolatban mik a várakozásaid?

Nagyon remélem, hogy meg tudunk szerezni minden eszközt, amire szükségünk van, minden jól fog lezajlani és flottul fog menni. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmilyen baki vagy fennakadás az egész rendezvény alatt. Kicsit izgulok.

Szólj hozzá!